Jan Mosselman Koninklijk onderscheiden tijdens Presentatie boek ‘Boerhaave Huis & Tuin’, 22 juni 2017

Op het plein voor de St. Bartholomeuskerk in Voorhout is afgelopen donderdagavond (22/6) onder grote belangstelling het boek ‘Boerhaave Huis en Tuin’ gepresenteerd door Cultuur Verheft samen met het koperensemble Brasso en popkoor ‘Goed gestemd’.

De wetenschapper Herman Boerhaave is in 1668 in het Boerhaavehuis geboren, nog niet bij veel mensen bekend. Om daar verandering in te brengen heeft Paul Jochemsz met een redactieteam, waarin ook Jan Mosselman zit, de geschiedenis van het huis en de bijbehorende tuin beschreven. Wethouder Arno van Kempen nam het eerste exemplaar in ontvangst. Maar dat was nog niet alles.

Jan Mosselman, lid van Cultuur Verheft, werd Koninklijk onderscheiden o.a. voor zijn inzet (sinds 1981) voor de Stichting het Boerhaavehuis. Jan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een opsomming van zijn vrijwilligers werkzaamheden:  van 1977-1911 vrijwilliger bij LCKV Jeugdvakanties; van 2005-2016 exercitie instructeur van de drumfanfare van St. Cecilia; vanaf 2009 is hij muzikaal begeleider van de Bollenband.

We zijn zeer trots op Jan.

(Foto’s Mariska de Graaff)