Theatersport

Wil jij kennismaken met theatersport?

Cultuur Verheft is in 2021 gestart met een nieuw onderdeel van theater maken, theatersport! Het is leuk om naar te kijken, maar nog leuker om zelf te doen! Cultuur Verheft biedt jou deze mogelijkheid!

Wat is Theatersport?

Het is een korte vorm van improvisatietoneel. Een gespeelde scène duurt immers niet langer dan 5 minuten. Je hoeft geen heel script uit je hoofd te leren. Wanneer het als voorstelling gespeeld wordt, is de standaard opzet dat twee teams het tegen elkaar opnemen in een ‘wedstrijd’. Wat niet écht een wedstrijd is, maar naar het publiek toe wel zo gebracht wordt.

In werkelijkheid werken de beide teams juist zo goed mogelijk samen om zo het publiek een fantastische voorstelling te bezorgen. Ze dagen elkaar uit tot het spelen van ter plekke geïmproviseerde korte scènes. Het publiek verzorgt een deel van de input en gooit een roos naar de speler(s) bij mooi of bijzonder spel. Speciale ‘rechters’ beoordelen achteraf de scènes. Het publiek mag, als ze het oneens zijn met hun oordeel, natte sponzen naar hen gooien.

Je kent vast tv-programma’s als De Lama’s, de grote improvisatieshow en De vloer op! Hoe leuk is het dat jij dit ook kan leren!

We repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Onze docent heet Floor Punselie. Ze is professioneel docent theatersport. En samen met haar zijn we super enthousiast om de games te oefenen van theatersport.

Wil je nog meer weten, neem dan gerust contact op met Anja Jansze, voorzitter van Cultuur Verheft.

Per email naar (Anja Jansze) cultuurverheft@gmail.com of bellen naar 06-42233291.

“Als een acteur weet wat hij gaat zeggen, heeft het publiek al gauw het gevoel dat hij een spreekbeurt houdt

Marlon Brando, Amerikaans acteur en zanger 1924-2004