Een bijzondere Koningsdag

Bijzonder was het zeker. Bibliotheek Voorhout zat vol met kinderen en hun ouders die een kaartje hadden gekocht voor deze (levende) poppenkastvoorstelling.

De koning en koningin willen koningsdorp in dit dorp vieren daarom is Jan Klaassen al vast druk aan het sporten. De burgemeester vraagt Jan Klaassen gevraagd of hij de kinderen op de scholen wil vragen met hem mee te sporten. Ook voor Katrijn heeft de burgemeester een verzoek. Zij maakt namelijk de lekkerste appeltaart van heel het dorp. De vraag is of Katrijn appeltaart wil bakken voor de koninklijke familie. Katrijn krijgt nog even tijd om er over na te denken. Als er later een dame langskomt om in naam van de burgemeester te vragen of Katrijn het wil doen, valt haar sluier af en ontdekken we dat die dame koningin Maxima is. De koningin wil namelijk niet alleen dat Katrijn appeltaart bakt maar ook dat zij het in het geheim aan haar oudste dochter prinses Amalia leert. Katrijn belooft dat ze Amalia in de keuken van het paleis zal leren hoe je appeltaart bakt. Zal Katrijn er in slagen om het geheim te houden en het zelfs niet aan Jan Klaassen te vertellen? Eerst moeten de kinderen nog even sporten en dat doen ze door op vrolijke muziek samen met Jan Klaassen en Katrijn een dansje te doen.
Als een week later verslaggeefster Vera op koningsdag aan Jan Klaassen vraagt hoe ze de dag beleefd hebben, komt het geheim boven water. Niemand wist ervan en Katrijn heeft haar geheim goed bewaard. Jan Klaassen en Katrijn ontvangen een onderscheiding van de burgemeester en mogen de volgende ochtend bij de koninklijke familie een kop koffie met door Amalia gebakken appeltaart komen eten.  Iedereen is blij en nadat de kindertjes nog even met Jan Klaassen, Katrijn en Vera op de foto zijn gegaan, gaat iedereen tevreden naar huis.