Enkele bladzijdes uit het dagboek van Monica Hoogink

Zomaar een dag in 2021. Ik fiets door de Beatrixstraat en word aangesproken door John Bakker “Heb je onlangs nog contact met je zoon gehad? Ik kijk hem vragend aan. Ik heb er twee, om wie gaat het? “Ik krijg jou nooit alleen te pakken. Ik zie jullie altijd samen. Hij stond al lang op mijn lijstje. Vragende ogen van mij. Voor een lintje! Ik ben bij je zoon binnen gelopen en heb nu contact met hem. Hij weet er alles van. Het gaat tenslotte om “onze Sinterklaas”. Ik hoop maar dat het lukt”. 

Langzaamaan begint het kwartje te vallen. En ik kijk hem ongelovig aan. Het enige wat ik nog kan stamelen is, “goh, wat bijzonder, wat zal hij dat leuk vinden, ik krijg er helemaal kippenvel van”.  Vervolgens doe ik ‘vol van het gesprek van zojuist’ mijn boodschapje en ga naar huis, waar ‘hij’ gewoon aan tafel zit met zijn krantje en zijn puzzeltje.
Hij moest eens weten. Hoe lang moet ik nog mijn mond houden!

En dan is toch nog April 2022 geworden. Overdag mag ik steken voor het bloemencorso en voor s avonds heb ik de smoes dat ik ‘daar eet’ en dan verder ga steken. De werkelijkheid is dat  Stephan en ik een afspraak hebben bij de voorzitter van CV de Bokken, Theo v Werkhoven, op het kantoor. Welke smoes verzinnen we en hoe kunnen we er ‘ongemerkt’  voor zorgen dat hij in ‘pak’ of in ieder geval met ‘colbertje’ aan naar Het Trefpunt komt?.

De smoes:
André van Noort, lid van St Cecilia en bekend om zijn vele historische publicaties, is bezig met een boek over carnavalsverenigingen in de Bollenstreek (?!). Aangezien het bestuur van CV de Bokken nogal verjongd is en zij geen idee hebben van de historie (?!) leek het Theo wel handig Tobi mee te vragen. Er zou een bespreking zijn in Warmond met andere carnavalsverenigingen uit de Bollenstreek. Tevens zouden er foto’s gemaakt worden, dus … Tobi moest er wel netjes uit zien.

Het is aannemelijk maar of Tobi daar ook zo over denkt….

Wie nodig je uit?
Een vertegenwoordiging van alle verenigingen waar Tobi bij betrokken is/was en dan natuurlijk zijn kinderen en andere familieleden, maar…. In totaal niet meer dan 20.  CV de Bokken, Cultuur Verheft, HV Foreholte, VV Foreholte, HKV, Stichting Vvh Overbosch.

Maandag 25 april. Tobi wordt gebeld door Theo. Als Tobi neerlegt zegt hij “dat was Theo, maar het klopt niet” . Ik ben verbaasd: “wat klopt er niet, en wat is er met Theo?” Tobi legt het uit en eindigt met “dan moet ik ook nog eens ‘netjes’ gekleed. Daar zit een luchtje aan“. Ik blijf verbaasd: “hoe zo?” “Eén dag voor koningsdag”. “Ja, nou en?, Ohhhhh, jij bedoelt dat je wordt ‘onderscheiden’? Nee joh, daar komen wij toch niet voor in aanmerking. Nee, daar geloof ik niks van. Maar moet je ook nog netjes gekleed? Wat moet je dan voor colbertje aan. Je bent zo veranderd?”
Vervolgens volgt er een passcène. Eindelijk het juiste colbertje gevonden. Nou, hij is er klaar voor.

Dinsdag 26 april ga ik naar mijn werk. Tenminste dat laat ik hem geloven. Ik beland bij Yolanda, doe een bakkie en kleed me om. Eindelijk is het zover. Ik rijd naar Het Trefpunt. Oh, wat heerlijk, Marjan, Jeroen en Stephan zijn er, zelfs nog kleinkinderen, maar ook zijn zus en schoonzus. Wat vrienden en de delegaties. Fijn voor hem. We gaan de zaal in. Iedereen is er behalve Tobi en Theo. Mij wordt gevraagd of ik wel zeker weet dat hij komt. En daar komt hij binnen. Wat er dan allemaal gebeurt is een mooie belevenis. Hij geniet ervan. Na alle plichtplegingen, foto’s en een drankje naar huis. De jongens halen de schalen met hapjes op en het feest kan beginnen. Een aangeklede borrel met wat vrienden. Een groot feest vieren we over 2 weken als hij 70 wordt. Wat een prachtige dag, wat een belevenis, Niet alleen verenigingen maar ook ik ben bijzonder trots op jou!