Twee Voorhoutse meiden van zestien jaar oud dromen van een carrière als actrice en zijn om verschillende redenen lid geworden van Toneelvereniging Cultuur Verheft.  We hebben het over Caroline Dangerman (Bel) en Edith Wolvers (van der Ploeg).  Ze spelen allerlei rollen en sluiten zich ook aan bij de Theatergroep van CV. Daar blijft het niet bij want ze zijn ook nog eens actief binnen het Bestuur. Samen vieren ze hun 25 jarig jubileum en vervolgens komt het 40-jarig jubileum er aan in het voorjaar van 2020.

Er werd een prachtig stuk gekozen, Oosterbeek 1944, en beiden kregen daarin uiteraard een mooie rol. Er moesten natuurlijk nog meer rollen worden ingevuld en wat wil nu het geval? Allebei hebben zij hun acteertalent doorgegeven aan het nageslacht. Edith aan haar dochter Nathalie en Caroline aan haar zoon Casper. Wat is er nu mooier dan te jubileren en samen met je eigen kind in een prachtig stuk te spelen.

Echter, Corona beslist anders. Zoals het er nu naar uitziet schuift dit mooie oorlogsstuk een jaar op en spelen we het in het voorjaar van 2021. Maar…. Cultuur Verheft is niet voor één gat te vangen. Voor onze jubilarissen is een mooie ‘corona-proof’ bijeenkomst georganiseerd op 16 juni in aanwezigheid van wethouder van (o.a.) Cultuur, Arno van Kempen en wat familieleden en vrienden van beide dames.

Na het officiële gedeelte, ingevuld door voorzitter Anja en wethouthouder Arno, volgde een speciaal lied

ingezongen door leden van Cultuur Verheft en samengesteld door Marcel Floor den Marjolein Mosselman. De tekst was verzorgd door Lida van de Wilden en Esther Kortekaas en de muziek door Jan Mosselman.

Het filmpje werd bijzonder enthousiast ontvangen door Edith en Caroline. Daarna volgde een toast  en uiteraard het ophalen van vele herinneringen.
Volgens Edith en Caroline ‘Een jubileum is altijd heel bijzonder, maar deze gaan we nooit meer vergeten’