Onzichtbaar, maar altijd aanwezig…

Toch nog geheel onverwachts uit het leven gegrepen.

Peter Rietveld, onze vaste, enthousiaste huisfotograaf van toneelvereniging Cultuur Verheft is in de nacht van 19 maart overleden.

Ik zou niet weten hoeveel toneelstukken hij heeft vastgelegd van onze toneelvereniging, maar dat zal hij ongetwijfeld zelf wel hebben geweten, want hij was een man die dit soort dingen zou bijhouden. Peter was er altijd. Met een brede glimlach klikte hij met zijn camera honderden foto’s van de toneelspelers tijdens de generale repetities.

Fotografie was zijn passie en onze vereniging droeg hij een warm hart toe. Vanwege zijn ziekte twijfelde we wel eens of we hem konden vragen. Maar Peter zei altijd: “Je moet mij vragen, ik kan zelf aangeven wanneer het niet meer gaat. Jullie moeten niet voor mij denken en gaan invullen”.

Bewonderenswaardig hoe hij in het leven stond en met zijn ziekteproces omging. Het toneelstuk “Vogels” was zijn laatste klus voor onze toneelvereniging. We gaan hem zeker missen! Wij wensen Ellen, Leon, Roos en verdere familie veel sterkte toe.

Anja Jansze,

voorzitter toneelvereniging Cultuur Verheft