Al ruim 38 jaar (hulp) Piet bij Cultuur Verheft, waarvan de laatste 15 jaar hoofdpiet. Ook de mijter staat hem goed. Heel veel bezoekjes afgelegd, cadeautjes gegeven, kinderen maar ook volwassenen blij gemaakt. Het liefst zou hij nog evenzoveel jaar doorgaan. Dat moesten we toch maar niet doen. Het is goed zo. Met een beetje pijn in het hard melden dat 2021 zijn laatste intocht als hoofdpiet is geweest. Ook de Pieten mogen doorstromen. Cultuur Verheft zou Cultuur Verheft niet zijn als ze daar niet een klein feestje aan vastknopen. Zo meldde ik die ochtend “we moeten wat vroeger lunchen want Anja (voorzitter CV) komt om 13:00 uur langs om nog wat door te spreken.

Even over enen werden we verrast met muziek in de straat. ‘tuurlijk vloog Tobi naar het raam om te kijken wat er aan de hand was. De Pietenband???? Ze stopten bij ons voor de deur! Het ‘ga maar even naar buiten’ was niet genoeg om hem ook daadwerkelijk naar buiten te krijgen. Hij stond er over na te denken. Wat is hier aan de hand. Puck en Muck brachten uitkomst, want ook zij bleven bij ons huis staan. Dat was blijkbaar voor Tobi het sein om de voordeur te openen. En of dat nog niet genoeg was, zagen we ook Sint aankomen lopen. Na een leuk serenade van de Pietenband gingen we met z’n allen naar binnen (Pietenband vertrok weer). Ja, en dan… Tobi was nog steeds geheel beduusd. Het bleek dat ze allemaal voor hem kwamen. Hoezo dan?

Voordat dit duidelijk werd moest hij zich eerst als ‘hoofdpiet’ omkleden. Kitty had zijn pak en wat schmink meegenomen. Vervolgens haalde Sint wat herinneringen op uit hun Sinterklaastijd samen, bracht ook nog een mooi gedicht en kwam toen met diverse cadeaus. Tsjonge……  Een pepernotentrommel met de afbeelding van Piet uit vroegere tijden, een mok en een taart met de afbeelding van Sint en Piet op het bordes van de kerk (intocht van dit jaar) en als klap op de vuurpijl…..(tromgeroffel) een gouden veer!

Prachtig, wat bijzonder. Met natte ogen en nog steeds beduusd, namen we van het hele Sintenspul weer afscheid. Deze bijzondere en warme periode sluiten we niet helemaal af, want de mijter past nog goed! Dikke kus voor iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt! Wat een cluppie