Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een dag naar het strand

4 augustus 2020 om 08:00 - 17:00

Een poppenkastvoorstelling voor een verpleegkundig kinderdagverblijf in Leiden.
Met z’n drieën speelden we tante (Caroline Dangerman) en twee kinderen (Casper Dangerman en Wendy van der Meij).

Wij waren bij tante aan het logeren en gingen een dagje naar het strand. Wat moesten we allemaal meenemen? De grote koffer, waar alles in zat, werd gepakt en met elkaar hebben we bekeken wat er mee moest. Er kwamen ook dingen uit de koffer die echt niet mee moesten, dat konden de kinderen ons ook gelukkig vertellen.

De volgende vraag was; ‘hoe gaan we dan naar het strand?’ Het liedje; ‘gaan we met de bus of met de trein….’ viel meteen al in de smaak.

Tante besloot om met de fiets te gaan, helemaal leuk! Bij het weggaan was er al een probleem, de band was lek. Gelukkig had tante een fietspomp waarmee de band opgepompt kon worden. Onderweg viel Casper van de fiets, dat was niet zo leuk.

Een mooie pleister deed wonderen.

Bij het strand aangekomen moesten we even kijken of we wel alles hadden meegenomen. Het liedje; ‘op het strand, alles bij de hand…’ hielp ons daarbij.

Na het spelen in het zand was het tijd om ons in te smeren. Wendy wilde tandpasta gebruiken, maar dat is natuurlijk geen zonnebrand. Dat vonden de kinderen wel een leuk grapje.

We zongen het liedje; ‘zonnetje, zonnetje,…..  Na het zonnen gingen we even lekker met onze voeten in het water. Brrr……het water was best koud, maar je kon er wel lekker met je voeten in stampen.

Het werd voor een lekker boterhammetje. Wendy liet haar broodje in het zand vallen…… We konden mooi het liedje  ‘zand op je boterham……’  zingen. Na het eten van de (zand) boterham gingen Casper en Wendy spelen met de strandbal, deze kwam zelfs bij de kindertjes. Wauw, dat was prachtig!

Het laatste liedje zongen met z’n allen: ‘Knijp eens in je neus……’. Er werd uitbundig meegedaan. Helemaal leuk!

He, wat jammer. Het was tijd om ‘afscheid’ te nemen dus zongen we ‘dag tot ziens…’

Als afsluiting mochten de kindertjes even kijken bij het strand en het water. Ook de schelpjes in het zand vonden ze reuze interessant.

Het was een TOP !!

 

Gegevens

Datum:
4 augustus 2020
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
4 augustus 2020
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie: