In memoriam

Karen Mosterd-Fase

We staan stil en zijn stil gevallen bij het overlijden van Karen.

Karen was sinds 2012 verbonden bij onze toneelvereniging Cultuur Verheft. Zij maakte haar debuut bij de musical Ja zuster, Nee zuster. Zij vond bij ons plezier in het toneel spelen, kostuums maken en grimeren. Op de achtergrond aanwezig, genietend van wat er gebeurde. Ook het ziek zijn wist ze op een dergelijke manier een plek te geven; strijdvaardig, niet te veel over hebben, volop genieten van gezin, hond Vinn en dierbaren.

De regie in handen houdend, weloverwogen en uiterst dapper, zette ze haar koers. Gesteund door haar kanjers: man Marcel en kinderen Wessel en Jolijn, stevende ze af op het laatste bedrijf.
Het lied Hallelujah, gezongen in de musical Zuster act, was voor Karen een troost, een houvast.
Ze had aangegeven het heel fijn te vinden als dit lied op haar afscheid gezongen zou worden. Kort voor haar overlijden hebben enkele leden van onze vereniging dit lied- gegoten in klein huisconcert –  voor Karen en haar gezin gezongen. Intiem, kwetsbaar, warm en liefdevol. Karen en haar gezin hebben ervan genoten en hebben hierbij veel liefde en warmte ervaren. Een onvergetelijke ervaring.
De laatste bladzijde van haar script is inmiddels geschreven.
Ze is rustig en vredig ingeslapen in het bijzijn van haar dierbaren op zondag 17 september 2023.

Voortlevend in onze harten, zullen we nog eenmaal voor je zingen. Dat de klanken van dit lied, je laten meedeinen als op de golven, je laten zweven als een vogel en je laten stralen als de zon. Je zal voor altijd op deze manier met ons verbonden zijn.

Namens Cultuur Verheft,
het bestuur en alle leden.